![Miroirs Miroirs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0B0A354A-BE84-4154-AEC6-1413E222F808/Derivates/5DD1C023-DEC2-4E7C-9BFD-7387F1A71E54.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, à température ambiante, en morceaux
- 100 g de sucre
- 10 g de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 300 g de farine fleur, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
- 50 g de sucre glace
- 200 g de confiture de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 960 kJ / 227 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau du Vully
2h 30min
Milanais
3 Std.
Bruns de Bâle
8 Std. 40 Min
Gâteau des rois
1h 55min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Bonhomme en pâte
2h 10min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Cuchaule
2h 30min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Tresse bernoise
1h 45min