Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, à température ambiante, en morceaux
- 100 g de sucre
- 10 g de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 300 g de farine fleur, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de poudre à lever (½ sachet)
- 50 g de sucre glace
- 200 g de confiture de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 960 kJ / 227 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Bruns de Bâle
8 godz. 40 min
Grittibenz sucré
2 Std. 15 Min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Gâteau de Linz
1 Std.
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Cuchaule
2 Std. 30 Min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min