Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de sucre
- 250 g de pain, de la veille, coupé en cubes (3 cm)
- 100 g de biscuits, amaretti, coupés en dés
- 700 g de lait
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 75 g de cacao en poudre (toutes sortes)
- 100 g de pignons de pin
- 100 g de raisins de Smyrne
- 100 g d'écorce d'orange confite
- 100 g de beurre, mou, coupé en morceaux, et un peu plus pour beurrer le plat
- 3 œufs
- 2 c. à café de grappa
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 413 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelettes aux légumes
55 dk
Œufs colorés en vert
Brak ocen
Flammekueche avec courge, pommes et fines herbes
1h 30min
Schiacciata aux raisins
Brak ocen
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Quiche aux épinards et tomates
1h 45 min
Chili non Carne
1sa
Focaccia au romarin
2sa 30 dk
Brownies
1sa
Focaccia à la farine d'épeautre
Brak ocen
Effiloché de porc aux petits pains vapeur
3h
Sirop de thé froid
25 dk