![Polenta Polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63D0E730-2469-43DF-9804-4CF0EDAB525A/Derivates/5670BEDE-9264-46A4-BA7F-6093B5DAA02D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 1 c. à soupe de sel de mer en gros grains
-
1
c. à soupe d'huile
lub 25 g de beurre - 400 g de semoule de maïs, type bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Rösti bernois
40min
Polenta et ragoût de champignons
45min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Risotto
30min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Ramequins au fromage
50min
Mousse au thon
10 min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Polenta tessinoise
45min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min