Urządzenia i Akcesoria
Polenta
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
1500 g d'eau
-
1 c. à soupe de sel de mer en gros grains
-
25 g de beurre1 c. à soupe d'huile
-
400 g de semoule de maïs, type bramata
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
8.7 g
Kalorie
1607 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
80.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40 min
Polenta et ragoût de champignons
45 min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50 min
Risotto alla milanese
30 min
Risotto
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons (2 portions)
50 min
Risotto à la courge
35 min
Risotto aux bolets et au brie
35 min
Papet vaudois
55 min
Polenta tessinoise
45 min
Risotto au poireau
40 min