Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 1 c. à soupe de sel de mer en gros grains
-
1
c. à soupe d'huile
lub 25 g de beurre - 400 g de semoule de maïs, type bramata
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto
30 min
Bonhomme en pâte
2j 10 menit
Menu : Risotto aux épinards et salade pommes-carottes
40 min
Polenta tessinoise
45 Min
Rösti bernois
40 min
Focaccia aux oignons
2 godz. 20 min
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Gnocchi de ricotta et betteraves
1j 30 menit
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50 menit
Papet vaudois
55 Min
Spätzlis au fromage
1h 10 min
Risotto aux bolets et au brie
35 Min