Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
-
1
c. à soupe de sirop de malt d'orge
lub 1 c. à café de sucre -
15
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 500 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
- 80 g d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour le bol
- 1 c. à café rases de sel
- farine de blé
- huile d'olive extra vierge
- 50 g de farine de blé dur
-
1 - 2
c. à soupe de graines de sésame, toutes couleurs (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie) - sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Miroirs
1h 40min
Biscuit roulé aux fraises et au séré
1h 30min
Gâteaux en bocal
Brak ocen
Grissini
2h
Spaghetti Carbonara
35 Min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15 min
Ecorce de chocolat blanc caramélisée
Brak ocen
Grittibenz sucré
2h 15min
Pâté méditerranéen à la tomate
15min
Lasagnes pesto, pommes de terre et haricots
2h
Liqueur de noisettes au caramel
20 min
Mini-plumcake au yogourt
40min