Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le risotto
- 50 g de noisettes
- ½ bouquet de sauge fraîche (env. 10 g), effeuillée
- 80 g de parmesan, en morceaux (2 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de riz risotto (temps de cuisson 20 min.)
- 100 g de vin blanc
- 700 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de boeuf
- 2 sachets de safran en poudre
Les escalopes
- 40 g de beurre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
- 12 pincées de poivre, moulu
- 12 escalopes de veau (d'env. 50 g chacune)
- 2 c. à soupe de crème de vinaigre balsamique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3277 kJ / 783 kcal
- Białko
- 48.8 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30min
Émincé à la zurichoise
50min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45 Min
Risotto alle cinque P
30min
Riz Casimir
45 Min
Rösti bernois
40min
Polenta et ragoût de champignons
45 Min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Risotto au safran de Mund
45 Min
Papet vaudois
55min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Stroganoff
45 Min