Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
-
1
c. à soupe de sirop de malt d'orge
lub 1 c. à café de sucre -
15
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8g) - 500 g de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
- 80 g d'huile d'olive extra vierge et un peu plus pour le bol
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine de blé dur
-
1 - 2
c. à soupe de graines de sésame, toutes couleurs (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de graines de pavot (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massepain
1 Std. 10 Min
Barres aux baies
1h
Grissini
2h
Gâteau à la mousse matcha
5h
Petits croissants à la vanille
1h 30min
Barres au sésame
30min
Focaccia aux oignons
2u. 20min
Cacahuètes épicées
45min
Grissini
1h 20min
Burgers aux brocolis et sauce aux radis
1h
Tranche aux prunes
1h 30min
Bretzels
1h 50 min.