Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de sucre
Crème
- 350 g de sucre
- 2 citrons, bio, le zeste finement prélevé à l’économe
- 1000 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 150 g de farine
Pâte
- 300 g de farine
- 120 g de beurre, froid coupé en morceaux (3 cm)
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de poudre à lever
Finition
- 50 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissants viennois
1 godz. 30 min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Gâteau de Pâques
1 godz. 45 min
Lasagnes aux asperges et champignons
2h
Dacquoise praliné au chocolat
1h 5min
Bûche au chocolat et à l'orange
3h 45min
Macarons au caramel
1 Std. 50 Min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2h 30min
Croissants aux noisettes
1h 40min
Biscuits à la cuillère
40 min
Vin chaud
20 min
Tresse russe aux canneberges
3h