![Torta della nonna Torta della nonna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a4f371ea-8561-49fb-b4c3-1a5abf63f1b2/Derivates/a8659973-f0c8-453c-8191-2a6f77ff5844.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de sucre
Crème
- 350 g de sucre
- 2 citrons, bio, le zeste finement prélevé à l’économe
- 1000 g de lait
- 8 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 150 g de farine
Pâte
- 300 g de farine
- 120 g de beurre, froid coupé en morceaux (3 cm)
- 2 œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de poudre à lever
Finition
- 50 g de pignons de pin
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1965 kJ / 469 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fromage d’Italie pané
40min
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Merveilles
1 Std. 10 Min
Biberlis d'Appenzell
2 godz. 20 min
Beignets aux pommes
45min
Brownies
45min
Focaccia au romarin
2 godz. 30 min
Canestrelli
Keine Bewertungen
Focaccia aux pommes de terre
2 godz. 50 min
Meringues de l'Emmental
2 Std. 15 Min
Focaccia aux anchois
1 godz. 45 min
Soupe de légumes à l’orge perlée
1 Std. 15 Min