Pizza margherita

Pizza margherita

4.3 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Pâte
  • 220 g d'eau à température ambiante
  • 1 c. à café de sucre
  • 20 g de levure fraîche émiettée
    2 c. à café de levure sèche, (8 g)
  • 400 g de farine et un peu pour le plan de travail
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 c. à café de sel
Garniture
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
  • 200 g de mozzarella en morceaux
  • 250 g de tomates pelées en dés, en boîte
  • 2 - 3 pincées de sel (opcjonalnie)
  • 10 - 15 feuilles de basilic frais déchirées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20 g
Kalorie 2544 kJ / 607 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...