Pizza margherita

Pizza margherita

4.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

Pâte
  • d'eau à température ambiante
    220 g
  • de sucre
    1 c. à café
  • de levure fraîche émiettée
    20 g
    2 c. à café de levure sèche, (8 g)
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    400 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de sel
    1 c. à café
Garniture
  • d'huile d'olive extra vierge
    1 c. à soupe
  • de mozzarella en morceaux
    200 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    250 g
  • de sel (opcjonalnie)
    2 - 3 pincées
  • de basilic frais déchirées
    10 - 15 feuilles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607 kcal / 2544 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...