Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes, entières, décortiquées
- 200 g de sucre et un peu plus pour abaisser la pâte
- 4 c. à soupe de farine
- 2 c. à soupe de cacao en poudre (toutes sortes)
- 1 pointe de couteau de cannelle moulue
- 2 blancs d'œufs
-
1
c. à soupe de kirsch
lub 1 c. à soupe d'eau - 100 g de chocolat noir, en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 343 kJ / 82 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3h
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Gâteau des rois
1j 55 menit
Bonhomme en pâte
2h 10min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2u. 40min
Papet vaudois
55min
Cake aux branches
1h 10min
Cake tyrolien automnal
1h 20 min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Läckerli de Bâle
1h 10min
Cuchaule
2h 30 min
Tresse bernoise
1h 45min