![Bruns de Bâle Bruns de Bâle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42441b84-8910-406b-89e4-d7b06a981a61/Derivates/ffe68f3e-c2fc-464d-86f8-a83b50ae14bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'amandes, entières, décortiquées
- 200 g de sucre et un peu plus pour abaisser la pâte
- 4 c. à soupe de farine
- 2 c. à soupe de cacao en poudre (toutes sortes)
- 1 pointe de couteau de cannelle moulue
- 2 blancs d'œufs
-
1
c. à soupe de kirsch
lub 1 c. à soupe d'eau - 100 g de chocolat noir, en morceaux (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceaux
- Kalorie
- 343 kJ / 82 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Gâteau de Linz
1sa
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Papet vaudois
55 dk
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1h 45 min