![Pain aux tomates et basilic Pain aux tomates et basilic](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FAD144E4-8DBE-4D5E-9A56-C0F606209859/Derivates/80E72343-D6CA-4CF7-8048-840B2F169F3A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de tomates, séchées
- 440 g d'eau
- 1 ½ sachet de levure sèche
- 750 g farine
- 1 c. à café de sel
- 1 ½ c. à soupe de basilic séché
- du beurre pour la plaque à pâtisserie
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 5884 kJ / 1405 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 283 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 14.6 g
Alternatywne przepisy
Tartelettes aux légumes
55min
Pain garni de légumes
40min
Focaccia au romarin
2h 30min
Salade de carottes et crackers au sésame
1h
Pain sandwich
3h
Petits pains du 1er août
1 godz. 10 min
Pain paysan
3h
Pizza aux épinards et fromage de brebis
1 godz. 10 min
Pain accordéon aux herbes
1h 20min
Caramels à la crème
2h
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Sirop de thé froid
25min