![Sauce au yaourt à l'abricot au curry Sauce au yaourt à l'abricot au curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/122432.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'abricots au sirop, en conserve, égouttés (poids après égouttage)
- 140 g d'abricots au sirop, en conserve, égouttés
- 150 g de yaourt nature (3,5% de M.G.)
- 120 g de ketchup
- 40 g de jus de citron
- 2 c. à café de curry en poudre
- ½ c. à café de sel fin
- 3 pincées de poivre de Cayenne, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 1855 kJ / 442 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Birchermüesli
1 godz. 10 min
Pâté uranais
1h 50 min
Soufflé au chocolat
40min
Cake au chocolat et gingembre confit
1 godz. 30 min
Rouleaux de printemps
55 min
Chili de boeuf et feta au citron
45 min
Fingers de poisson à la sauce tomate
50 min
Soupe au poulet mexicaine
40min
Porridge aux fruits frais
15 Min
Rouleaux frais estivaux
30 min
Muesli croustillant
2h
Canapés aux oeufs
10 min