Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre froid, et un peu plus pour beurrer le moule
- 300 g de cerneaux de noix
- un peu de beurre
- 300 g de farine
- 400 g de sucre
- 150 g de beurre
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- un peu d'eau, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 3414 kJ / 817 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
1sa 55 dk
Strudel aux pommes et sauce vanille
1 godz. 20 min
Gâteau des rois
2h 15min
Cantucci
1 Std. 50 Min
Tarte flambée vaudoise
1 godz. 30 min
Pain paysan
3h
Tresse russe aux canneberges
3h
Pain tessinois
1 Std. 50 Min
Gâteau de Linz
1h
Gâteau du Vully
2h 30min
Carac (Tartelette au chocolat)
2h
Cuchaule
2h 30min