![Tourte aux noix de l'Engadine Tourte aux noix de l'Engadine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce25ed0e-9322-4389-ab2c-4a809796a0e9/Derivates/eb015205-74e4-4a23-a964-35e0122561ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre froid, et un peu plus pour beurrer le moule
- 300 g de cerneaux de noix
- un peu de beurre
- 300 g de farine
- 400 g de sucre
- 150 g de beurre
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- un peu d'eau, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 3414 kJ / 817 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissants aux noisettes
1h 40 min
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Focaccia au romarin
2sa 30 dk
Duo de mini-tresses au beurre
2h 10min
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Gâteau de Linz
1h
Carac (Tartelette au chocolat)
2 Std.
Pain tessinois
1h 50min
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min