Tourte aux noix de l'Engadine
TM6 TM5

Tourte aux noix de l'Engadine

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 150 g de beurre froid, et un peu plus pour beurrer le moule
  • 300 g de cerneaux de noix
  • un peu de beurre
  • 300 g de farine
  • 400 g de sucre
  • 150 g de beurre
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
  • un peu d'eau, pour badigeonner

Wartości odżywcze
na 1 morceau
Kalorie
3414 kJ / 817 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
82 g
Tłuszcz
49 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy