Tourte aux noix de l'Engadine

Tourte aux noix de l'Engadine

4.4 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 morceaux

Składniki

  • de beurre froid, et un peu plus pour beurrer le moule
    150 g
  • de cerneaux de noix
    300 g
  • un peu de beurre
  • de farine
    300 g
  • de sucre
    400 g
  • de beurre
    150 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de crème entière, froide
    200 g
  • un peu d'eau pour badigeonner

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 817 kcal / 3414 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...