![Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites) Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CFC44937-923D-401B-BA02-6E491445081B/Derivates/227d3768-6211-40a8-b516-14141a2f2805.jpg)
Wersje kompatybilne
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de pommes de terre à chair ferme, cuites de la veille, pelées et coupées en morceaux (3 cm)
- 300 g de farine
- 1 c. à café de sel, selon les goûts
- 80 g de beurre, dont 10 g coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2325 kJ / 556 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche avec courge, pommes et fines herbes
1 Std. 30 Min
Pizza alla marinara
1h 35 min
Tagliolini à la courge
1h 20min
Amarettini
1 Std. 30 Min
Tourte aux amandes et chocolat blanc
2 godz. 50 min
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Macaronis à la montagnarde
30min
Risotto aux bolets et au brie
35min
Gâteau à la crème
45min
Ramequins au fromage
50min
Rösti bernois
40min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min