Wersje kompatybilne
Maluns des Grisons (spécialité grisonne à base de pommes de terre cuites)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de pommes de terre à chair ferme, cuites de la veille, pelées et coupées en morceaux (3 cm)
- 300 g de farine
- 1 c. à café de sel, selon les goûts
- 80 g de beurre, dont 10 g coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2325 kJ / 556 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1 Std. 15 Min
Risotto aux carottes et endives
40 min
Tagliolini à la courge
1 Std. 20 Min
Barres aux baies
1h
Carbonara végétarienne
30 min
Pizza à la courge
1h
Tarte aux épinards
55min
Risotto au safran de Mund
45 min
Gratin de cornettes
50min
Quiche aux tomates et mascarpone
1h 30min
Macaronis à la montagnarde
30 min
Ramequins au fromage
50min