Cassolette de crevettes et vermicelles

Cassolette de crevettes et vermicelles

4.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • d'huile
    10 g
  • de gingembre frais tranché
    5 g
  • piment rouge tranché en diagonale
    1
  • oignons de printemps tranchés
    3
  • grosses crevettes crues décortiquées et déveinées
    10
  • de vermicelles chinois trempés dans de l'eau pendant 10 minutes, coupés en deux
    100 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de sauce soja
    3 c. à soupe
  • de ketchup
    1 c. à soupe
  • de sucre
    1 c. à café
  • de vin de riz
    1 c. à café
  • d'eau
    100 g
  • d'huile de sésame (opcjonalnie)
    ¼ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 180 kcal / 753 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...