Penne aux maquereaux, tomates-cerises et herbes aromatiques

Penne aux maquereaux, tomates-cerises et herbes aromatiques

4.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • d'échalote
    30 g
  • de filets de maquereaux à l'huile égouttés
    150 g
  • de tomates-cerises coupées en deux
    100 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    1 pincée
  • d'eau
    700 g
  • de pâtes sèches, type penne rigate d’excellente qualité
    350 g
  • d'origan frais feuilles lavées et séchées
    1 brin
    1 pincée d'origan séché, feuilles lavées et séchées
  • de basilic frais feuilles lavées et séchées
    1 brin

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 402 kcal / 1682 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...