Penne aux maquereaux, tomates-cerises et herbes aromatiques

Penne aux maquereaux, tomates-cerises et herbes aromatiques

4.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
  • 30 g d'échalote
  • 150 g de filets de maquereaux à l'huile égouttés
  • 100 g de tomates-cerises coupées en deux
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre noir, fraîchement moulu
  • 700 g d'eau
  • 350 g de pâtes sèches, type penne rigate d’excellente qualité
  • 1 brin d'origan frais feuilles lavées et séchées
    1 pincée d'origan séché, feuilles lavées et séchées
  • 1 brin de basilic frais feuilles lavées et séchées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 1682 kJ / 402 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...