Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 150 g de poireaux, en morceaux (2-3 cm)
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 320 g de linguine pasta
- 1 c. à café de zeste de citron râpé, de préférence bio
- 30 g de jus de citron
- 1 brin de basilic frais, feuilles lavées, séchées et déchirées
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nouilles udon aux legumes
40min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Risotto alle cinque P
30min
Salade de poulet au curry
30min
Séré aux herbes
10 min
Pennette safran et crevettes
30min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50min
Tarte aux légumes
25 min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45min
Linguine à la carbonara de courgettes
30min
Toasts à l'ail
15min
Linguine saumon et vodka
20 min