Scarpazza sarzanese
TM6 TM5

Scarpazza sarzanese

4.3 (10 ocen)

Składniki

Ripieno

  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 600 g di bietole, le foglie lavate
  • 400 g di foglie di borragine, lavate
  • 200 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di porri a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
  • 2 uova
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Sfoglia

  • 500 g di farina tipo 0
  • 200 g di acqua
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2770 kJ / 661.6 kcal
Białko
28.1 g
Węglowodany
56.2 g
Tłuszcz
36.4 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1322.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy