Scarpazza sarzanese

Scarpazza sarzanese

4.3 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 600 g di bietole, le foglie lavate
  • 400 g di foglie di borragine lavate
  • 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di porri a pezzi
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
  • 2 uova
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Sfoglia
  • 200 g di acqua
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 500 g di farina tipo 0

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1322.7 mg
Białko 28.1 g
Kalorie 2770 kJ / 661.6 kcal
Tłuszcz 36.4 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...