Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di bietole, le foglie lavate
- 400 g di foglie di borragine, lavate
- 200 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di porri a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
- 2 uova
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Sfoglia
- 500 g di farina tipo 0
- 200 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2770 kJ / 661.6 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 1322.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti
5h
Torta pasqualina
2 godz. 5 min
Favata sarda
1 godz.
Quiche salata ai carciofi
1 godz. 20 min
Melanzane ripiene alla Norma
1 godz.
Tortino di cardi alla fiorentina
1h 30min
Pancotto con cime di rape
40min
Lasagnette di zucca e cavolo riccio
40min
Bruschette con verdure e funghi
24h
Ripieno per torta di mele
45 min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Torta de gee
1h 30min