Potage aux orties et granola au curry

Potage aux orties et granola au curry

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Le granola au curry
  • d'huile d'olive et un peu pour la plaque
    60 g
  • de fruits à coque variés et entiers (amandes, noix, noisettes, par ex.)
    200 g
  • de pain rassis coupé en cubes (environ 1 cm)
    300 g
  • de graines variées (courge, tournesol, sésame, par ex.)
    100 g
  • de curry en poudre relevé
    1 c. à café
  • de vinaigre balsamique
    40 g
  • de miel
    30 g
Le potage aux orties
  • de poireau bio
    150 g
  • d'oignons bio
    200 g
  • d'asperges vertes bio
    150 g
  • de courgettes bio
    600 g
  • d'eau
    600 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 ½ - 2 c. à café
  • de gingembre frais
    15 g
  • de poivre de la Jamaïque
    1 c. à café
  • d'huile d'olive
    30 g
  • de feuilles d'ortie bio (voir "Variante(s)")
    50 g
  • les herbes aromatiques fraîches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 635 kcal / 2659 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 676 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...