Sos maślany (sos beurre blanc)

Sos maślany (sos beurre blanc)

3.3 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g

Składniki

  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • białego wina, wytrawnego
    50 g
  • białego octu winnego
    25 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • masła bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
    250 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 627.1 kcal / 2623.6 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 67.6 g
Węglowodany 3.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 42.8 g
Sód 400.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...