Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 40 g białego wina, wytrawnego
- 25 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
- 250 g masła, zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1306.1 kJ / 312.2 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 200 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos holenderski
15 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Remoulade
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos serowy roquefort
20 Min
Dressing z kozim serem
10 min
Dressing orientalny
10 min
Karmelizowany por
20 Min
Fondue serowe z bagietką
25 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.