![Sos maślany (sos beurre blanc) Sos maślany (sos beurre blanc)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82714636-168C-4BAE-B581-9DDF90EE3AF7/Derivates/E527F149-4E0C-48E2-A003-7FB21299FF67.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 25 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
- 250 g masła, bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2623.6 kJ / 627.1 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 67.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 400.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Dressing orientalny
10 Min
Sos romesco
1h 25min
Sos curry
30 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos serowy Mornay
10 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 Min
Sos berneński
15min
Sos beszamelowy
15min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min