Urządzenia i Akcesoria
Sos maślany (sos beurre blanc)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
300 g
Składniki
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
25 g białego octu winnego
-
½ łyżeczki soli
-
250 g masła bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
400.1 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
2623.6 kJ /
627.1 kcal
Tłuszcz
67.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
42.8 g
Węglowodany
3.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KLASYCZNE SOSY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Sałatka z rukwią wodną i gruszkami
10 Min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 Std. 5 Min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 Min
Risotto po mediolańsku
30 Min
Sos z czerwonego wina
40 Min
Warzywa w sosie holenderskim
1 Std. 10 Min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Sos berneński
15 Min
Sos beszamelowy
15 Min
Sos holenderski
15 Min