Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 25 g białego octu winnego
- ½ łyżeczki soli
- 250 g masła, bardzo zimnego, pokrojonego w 1-2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2623.6 kJ / 627.1 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 67.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 42.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 400.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1h 35 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30min
Sos salvitxada
1h 25min
Warzywa w sosie holenderskim
1h 10min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 godz. 5 min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Sos berneński
15min
Sos koperkowy
15min
Sos beszamelowy
15min
Sos holenderski
15min