Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano

Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano

4.3 448 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 370 g di ceci bianchi lessi
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati + q.b.
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 630 g di acqua
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 2 cucchiaini di sale
  • 320 g di pasta secca tipo conchiglie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 987.7 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 2807.9 kJ / 671.2 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 108.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...