Wersje kompatybilne
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g di ceci bianchi lessi
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 630 g di acqua
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 2 cucchiaini di sale
- 320 g di pasta secca tipo conchiglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2807.9 kJ / 671.2 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 108.6 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 987.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 min
Pasta e ceci con pomodorini
40 min
Penne integrali con lenticchie
25 min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40 min
Pasta e ceci (TM6)
40 min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Sedanini integrali al ragù di lenticchie rosse
1h
Pasta risottata al pomodoro
40 min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min