Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di scamorza a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
-
500
g di foglie di spinaci freschi, lavate
lub 500 g di spinaci in foglia surgelati - 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
-
1
cucchiaino raso di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub ½ dado per brodo vegetale - 1 cucchiaino raso di sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 807 kJ / 193 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carote tiepide alla salvia
35min
Patate e fagiolini al pesto
35min
Piselli al prosciutto
20 Min
Frittata di spinaci al forno
45 Min
Cavolfiori gratinati
50min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Spinaci al burro
30min
Broccoli e salsiccia
30min
Contorno di spinaci
25min
Broccoli stufati
40min