Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di aceto di vino bianco
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 2 pizzichi di sale
- 400 g di acqua
- 400 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1h
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45min
Salmone fresco in insalata di fagiolini e uova
40min
Spinaci al burro
30 min
Insalata di fagiolini
40min
Contorno di spinaci
25 min
Spinaci filanti
40min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Fagiolini in gremolada
30 min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 min
Fagiolini insaporiti
25 min