Pasta broccoli e acciughe

Pasta broccoli e acciughe

4.5 174 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di cimette di broccoli
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 320 g di pasta corta, formato a piacere
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 - 3 filetti di acciughe sott'olio
  • 1 peperoncino piccolo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 113.1 mg
Białko 16.9 g
Kalorie 1975.8 kJ / 472.3 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...