Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di cimette di broccoli
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta corta, formato a piacere
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 filetti di acciughe sott'olio
- 1 peperoncino piccolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1975.8 kJ / 472.3 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 113.1 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Spaghetti broccoli e noci
40min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5min
Orecchiette alle cime di rapa
4 Std.
Pasta integrale in crema di broccoli e acciughe (Bimby Friend)
30min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40min
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35min
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1 Std. 20 Min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30min
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h