Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di fettine di petto di pollo (alte 6-7 mm circa)
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 50.6 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 min
Rotolo di frittata
45 min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40 min
Frittatina alle zucchine
30 min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 min
Cartocci di salmone e broccoli con patate dolci
1h
Salmone marinato
2h 30min
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30 min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1h
Braciole pugliesi
1h