Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 1 spicchio di aglio senza anima
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cimette di broccolo lavate (peso netto)
- 100 g di salame a fette e a listarelle
- 690 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 1 bustina zafferano in polvere
- 320 g di pasta secca, tipo mezze penne
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2255 kJ / 539 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con verdure
35 min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50 min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Pasta risottata con zucca e piselli
40 min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35 min
Farfalle risottate con verdure e provolone
35 min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55 min
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min