Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carote a dadini (circa 1 cm)
- 100 g di zucca a dadini (circa 1 cm)
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca corta tipo farfalle
- 100 g di Provolone a cubetti (1 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con verdure
35 Min
Pasta risottata con crema di spinaci e patate
50min
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40min
Pasta integrale risottata con cavolo romano
40min
Penne risottate al pesto di melanzane
40min
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Caserecce risottate asparagi e ricotta
35 Min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 Min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40min