Wersje kompatybilne
Pasta risottata con cipolle caramellate e patate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle rosse a listarelle
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di zucchero
- 40 g di aceto di vino rosso
- 720 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1995.3 kJ / 477.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 83.5 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 993.8 mg
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Pasta risottata al pomodoro
40 Min
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30 Min
Penne risottate alla vodka
35 Min
Penne integrali in crema di cipolle e sesamo
45 Min
Casarecce risottate al limone
30 Min
Pasta tonno e olive
35 Min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 Min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 Min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 Min