Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco
- 50 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 1 filetto di acciuga sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di seppie, pulite e a listarelle
- 30 g di vino bianco
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Penne al sugo di calamari
40min
Tagliolini al sugo di spada
30 min
Quadrucci seppie e piselli
1 Std. 45 Min
Penne al ragù di polpo
1h
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Risotto al ragù bianco di mare
30 min
Amatriciana con cozze
55 min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Tortiglioni piccanti risottati zucchine, gamberoni e curcuma
40min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40min