Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco
- 50 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 1 filetto di acciuga sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di seppie, pulite e a listarelle
- 30 g di vino bianco
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto gamberi e carciofi
30min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 min
Spaghetti al polpo
1óra 10p
Penne al sugo di calamari
40 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 min
Penne al ragù di polpo
1óra
Risotto al ragù bianco di mare
30min