Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 10 g di capperi sotto sale, dissalati
- 10 g di olive taggiasche denocciolate
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cuori di carciofo, puliti e a metà
- 320 g di riso integrale (cottura 18-20 minuti)
- 100 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 610 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di tonno sott'olio, sgocciolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1669 kJ / 399 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto spinaci e gamberetti
30min
Riso basmati, fave e piselli
1 godz. 30 min
Trionfo rosso agli aromi
1 godz.
Risotto gamberi e carciofi
30min
Risotto ai carciofi e bottarga
40min
Riso rosso con funghi, totani e ananas (senza glutine)
1 godz. 10 min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Risotto agli asparagi e vongole
1 godz. 15 min
Risotto integrale ai profumi mediterranei
45 min
Riso integrale con spinaci (per 2 persone)
35min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Risotto verde
30min