Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di pasta secca corta
- 250 g di yogurt naturale
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 250 g di salmone affumicato a fette, a listarelle
- 5 foglioline di menta fresca a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Rigatoni affumicati
25 min
Fusilli tricolore
30 min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40 min
Mezze maniche affumicate
25 min
Tagliatelle mediterranee
35 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Insalata di riso, frittata e verdure
50 min
Pasta fredda alla caprese
40 min
Trofie yogurt e gamberetti
20min