Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di rucola fresca, lavata
-
60
g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
lub 60 g di pecorino a pezzi (2-3 cm) - 150 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- 1200 g di acqua
- 10 g di sale
- 320 g di pasta secca, tipo fusilli
- 70 g di bresaola a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3332.2 kJ / 796.4 kcal
- Białko
- 27.4 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1877.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto radicchio e noci
10 min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30 min
Sformatini di orzo con melanzane saltate
50min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Girelle con pesto di noci
50min
Fusilli porri, radicchio e salsiccia
30 min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30 min
Pasta caprese
20min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 min
Mezze maniche con noci, gorgonzola e fichi secchi
30 min