Grilled Steak Skewers with Kale Chimichurri

Grilled Steak Skewers with Kale Chimichurri

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
10 pieces

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • kale stems removed
    1 oz
  • lime juice
    ½ oz
  • white vinegar
    1 tbsp
  • salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried red pepper flakes
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil plus extra to drizzle
    5 oz
  • red onion cut into pieces (1½ in.)
    1
  • mixed bell peppers cut into pieces (1½ in.)
    3
  • sirloin steak cut into pieces (1½ in.)
    24 oz
  • salt to taste
  • ground black pepper to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pieces

Sód 228 mg
Białko 22.6 g
Kalorie 2051.6 kJ / 490.4 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 21.6 g
Tłuszcz nasycony 7.3 g
Węglowodany 55.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...