Wersje kompatybilne
Sirloin Steaks and Herb Butter with Rosemary Potatoes and Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Butter
- 3 sprigs parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- 3 - 4 fresh sage leaves
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 10 fresh chives, in pieces (1 in.)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 8 oz unsalted butter, softened
Vegetables and Steaks
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, plus extra to garnish
- 1 oz vegetable oil, plus extra to brush
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 16 oz potatoes, peeled, cubed (1 in.)
- 20 oz water
- 12 oz broccoli florets
- 4 sirloin steaks (1½ in. thick)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 61 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1148 mg
Alternatywne przepisy
Grilled Steak Skewers with Kale Chimichurri
30 Min
Mushroom Herb Parboiled Rice
1 Std.
Aperol Spritz®
10min
Strawberry Top Infused Water
1h 5min
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1 Std.
Chocolate Avocado Dream
15min
Mixed Herbs Rice
35min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Chicken with Mashed Potatoes and Gravy
1 Std. 10 Min
One Pot Ravioli Soup
30 Min
Lemon Pasta
35min