Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grilled Vegetables
- ½ oz olive oil
- 3 sweet corn cobs, husks and silks removed
- 2 zucchini, halved lengthwise, seeds removed (see Tip)
- 1 bell pepper, stem and seeds removed, halved
- 2 jalapeño peppers, stems and seeds removed
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Cilantro Lime Vinaigrette
- 7 oz extra virgin olive oil
- 1 oz fresh cilantro, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 4 oz lime juice, plus 1 extra lime, cut in wedges, to serve
-
1
oz Dijon mustard
lub 1 oz stone ground mustard - 1 oz agave
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 451 mg
Alternatywne przepisy
Citrus Salad with Mint Vinaigrette
30 Min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Southwest Quinoa
40min
Roasted Potato Salad
1h
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 Min
Chinese Chicken Salad
1h 30min
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 Min
Chopped Asian Salad
20 Min
Mediterranean Chopped Salad with Roasted Red Pepper Dressing
20 Min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55min
Chicken Fajita Soup
50min