Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pulpo cocido en trozos de 1 cm.
- 2 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 80 g de harina
- 100 g de patatas cocidas
- ½ cucharadita de pimentón
- 300 g de caldo de pescado
- 200 g de leche
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- ½ cucharadita de sal
- 150 - 200 g de pan rallado
- 2 huevos batidos
- 500 - 600 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 329 kJ / 78 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batea de mejillones tigre rabiosos
9h 30min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Croquetas de mejillones
9 Std. 10 Min
Croquetas de mejillones en escabeche
5 Std.
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Croquetas de gambas
9 Std. 10 Min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12h 40min
Chipirones encebollados (Maganos)
40p
Croquetas de cecina y queso de cabra
9óra 20p
Croquetas negras de chipirones
9u. 45min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12j 50 menit
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h