Empanadilla XXL con pisto y atún

Empanadilla XXL con pisto y atún

3.8 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 unidades

Składniki

Masa
  • de harina de fuerza
    400 g
  • de levadura prensada fresca desmenuzada
    20 g
  • de azúcar
    1 cucharadita
  • de agua
    90 g
  • de leche
    100 g
  • de aceite de oliva
    20 g
  • de sal
    1 cucharadita
Relleno
  • huevos duros
    2
  • de cebolla en cuartos
    150 g
  • de pimiento rojo en trozos
    100 g
  • de pimiento verde en trozos
    100 g
  • de tomate triturado en conserva
    100 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    30 g
  • de azúcar
    ½ cucharadita
  • de sal
    ½ cucharadita
Montaje y horneado
  • harina para espolvorear
  • de bonito en escabeche (escurrido)
    160 g
  • aceite de oliva para pincelar

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 646 kcal / 2702 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 83.4 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 809 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...