Empanadilla XXL con pisto y atún

Empanadilla XXL con pisto y atún

3.8 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 unidades

Składniki

Masa
  • 400 g de harina de fuerza
  • 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 90 g de agua
  • 100 g de leche
  • 20 g de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de sal
Relleno
  • 2 huevos duros
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
  • 100 g de pimiento verde en trozos
  • 100 g de tomate triturado en conserva
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • ½ cucharadita de azúcar
  • ½ cucharadita de sal
Montaje y horneado
  • harina para espolvorear
  • 160 g de bonito en escabeche (escurrido)
  • aceite de oliva para pincelar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 809 mg
Białko 27.4 g
Kalorie 2702 kJ / 646 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 83.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...