Crema de mariscos al cava con hojaldre

Crema de mariscos al cava con hojaldre

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 300 g de gambas crudas peladas
  • 300 g de cava
  • 800 g de mejillones frescos limpios
  • 1 chorrito de aceite de oliva
  • 12 vieiras
  • 1 chalota (aprox. 40 g) en mitades
  • 45 g de mantequilla en trozos
  • 20 g de harina de trigo
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • ½ cucharadita de tomillo seco
  • 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
  • 1 lámina de masa de hojaldre extendida
  • 1 huevo batido

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1544.4 mg
Białko 51.3 g
Kalorie 4117 kJ / 984 kcal
Tłuszcz 58.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 24.8 g
Węglowodany 48.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...