Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de gambas crudas peladas
- 300 g de cava
- 800 g de mejillones frescos limpios
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 12 vieiras
- 1 chalota (aprox. 40 g) en mitades
- 45 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina de trigo
- 200 g de nata (35% de grasa)
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1 pellizco de pimienta de Cayena desmenuzada
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 1 lámina de masa de hojaldre extendida
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 4117 kJ / 984 kcal
- Białko
- 51.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 58.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1544.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo asado relleno
1 Std. 50 Min
Buñuelos de pixín
30 min
Fritos Mac and Cheese
2h 30min
Tayín de salmón con salsa ras el hanout
40 min
Batea de mejillones tigre rabiosos
9 godz. 30 min
Cuernos de chocolate rellenos de crema
4 Std.
Mejillones en salsa de tomate con pasta
35min
Croque Madame
30 min
Caldereta de langosta
1h
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1h 40min
Crema de ahumados y gambas
40 min
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1h 25min