Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 50 g de azúcar (opcjonalnie)
- 250 g de harina de repostería
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 2 cucharaditas de ron (opcjonalnie)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 30 hojas de limonero
- 50 de azúcar con canela
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 179 kJ / 42 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 17.6 mg
Alternatywne przepisy
Batido de leche merengada
5min
Semifrío de Licor 43 Orochata® con fartons
4 godz. 30 min
Bizcocho y crema inglesa de horchata
12h 45min
Cuajada de carnaval
4u. 45min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Granizado de café capuchino
5min
Almoixàvenas
1h 30min
Leche merengada
5min
Monas de Pascua
2 Std. 40 Min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Pan de Calatrava al vapor
1h 15min
Coca de mollitas
40min