![Paparajotes (Murcia) Paparajotes (Murcia)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/796f8b79-8f4c-40f8-aa1a-889c3d94d586/Derivates/49886fcd-9c85-4f91-902b-c84b786280aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 50 g de azúcar (opcjonalnie)
- 250 g de harina de repostería
- 250 g de leche
- 2 huevos
- 2 cucharaditas de ron (opcjonalnie)
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 300 - 400 g de aceite para freír
- 30 hojas de limonero
- 50 de azúcar con canela
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 179 kJ / 42 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 17.6 mg
Alternatywne przepisy
Granizado de limón
5min
Migas con pimientos de Padrón
30 min
Leche merengada
5min
Monas de Pascua
2h 40min
Marineras murcianas
1h
Tortas de Pascua murcianas
2h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30min
Semifrío de Licor 43 Orochata® con fartons
4h 30min
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10min
Granizado de horchata
4h 5 min
Magras con tomate
40min
Croquetas de cocido madrileño
9 godz. 15 min