Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander, roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
- dried chilli threads, to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1713.6 kJ / 408 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1147.1 mg
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25 Min
Prawn and chicken laksa
40min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 Std. 45 Min
Asian-style mussels
30 min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min
Tom kha prawns
25 Min
Coconut fish curry
1h 10min