Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander, roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
- dried chilli threads, to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1713.6 kJ / 408 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1147.1 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Chilli garlic prawns
10min
Coconut fish curry
1h 10min
Turmeric lime chicken skewers
1h 30min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Chilli and garlic prawns
1h 10min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Sambal udang
50 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min