Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 - 1200 g chicken winglets (see Tips)
- 3 garlic cloves
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 165 g coconut milk
- 2 tsp soy sauce
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp salt
- 2 tbsp ground turmeric
- 4 - 5 sprigs fresh curry leaves (optional)
- 80 g mirin
- 3 tbsp Sriracha sauce
- 2 tbsp brown sugar
- 150 g plain flour
- 2 tsp ground turmeric
- 1500 g vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3861.3 kJ / 919.4 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 73.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1087.5 mg
Alternatywne przepisy
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Beef rendang
1 Std. 55 Min
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Turmeric lime chicken skewers
1 Std. 30 Min
Malay-style coconut chicken
25 Std. 40 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Mini pad Thai frittatas
40 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 Std. 20 Min
Nasi goreng
40 Min
Wonton soup
1 Std.