Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 12 dried red chillies, trimmed and deseeded if preferred
- warm water, for soaking
- 40 g vegetable oil
- 4 - 8 fresh long red chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 2 garlic cloves
- 100 g eschalots
- 100 g red onion
- 2 candlenuts (see Tips)
- 5 cm piece fresh turmeric, peeled
- ½ tsp shrimp paste (see Tips)
- 20 g water
- 4 - 6 chicken lovely legs (see Tips)
- 150 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 1 tsp sugar
- 2 tsp lime juice
- 6 fresh kaffir lime leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2052.9 kJ / 488.8 kcal
- Białko
- 46.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 777.4 mg
Alternatywne przepisy
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Chicken Rendang
45 min
Nasi Lemak
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Masala Squid
25min
Sambal Belacan
10min