Ayam kapitan (chicken curry)

Ayam kapitan (chicken curry)

4.6 231 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • dried red chillies trimmed and deseeded if preferred
    6 - 12
  • warm water for soaking
  • vegetable oil
    40 g
  • fresh long red chillies trimmed and deseeded if preferred
    4 - 8
  • garlic cloves
    2
  • eschalots
    100 g
  • red onion
    100 g
  • candlenuts (see Tips)
    2
  • piece fresh turmeric peeled
    5 cm
  • shrimp paste (see Tips)
    ½ tsp
  • water
    20 g
  • chicken lovely legs (see Tips)
    4 - 6
  • coconut milk
    150 g
  • salt
    1 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • lime juice
    2 tsp
  • fresh kaffir lime leaves
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 488.8 kcal / 2052.9 kJ
Białko 46.6 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 777.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...