Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh skinless, boneless salmon fillets, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes, pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts, toasted for garnishing
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.4 kJ / 433 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 433 mg
Alternatywne przepisy
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min
Sambal udang
50 Min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10 min
Salmon kabsa
35 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Samke harra
35 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 min
Coconut fish curry
1h 10 min