Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 1000 g water
- 160 g brown onion, cut into quarters
- 6 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 2 tsp harissa (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cumin
- 150 g tomatoes, cut into quarters
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped, plus 5 extra sprigs for garnishing
- 1 tbsp tomato paste
- 1 fresh long red chilli, deseeded and cut into pieces (optional)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g fresh boneless, skinless salmon fillets, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 2 dried limes, pierced with a knife (see Tips)
- 1 cinnamon quill
- 4 cardamom pods
- 4 whole cloves
- 15 g pine nuts, toasted for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1818.4 kJ / 433 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 433 mg
Alternatywne przepisy
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Middle Eastern chicken with pearl couscous
40 Min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Mediterranean salmon and couscous parcels
25min
Shakshuka
50 Min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 Min
Salmon kabsa
35 Min
Baked masala fish
1h 15min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Steamed white fish with tomato and Indian spices
40 Min