![Croziflette Croziflette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81D85BEA-87C7-4FB2-A04A-3A7151AF0271/Derivates/14dd7cc1-ac19-4088-967a-83edf549bf56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 300 g de crozets
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons fumés
- 150 g de vin blanc sec
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 reblochon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2778.2 kJ / 668.8 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50 Min
Tartiflette
1h 15 min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1h 40min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 Std.
Gratin de chou-fleur et chorizo
1 Std.
Coquillettes chorizo-comté
15min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15 min
Gratin de crozets au jambon
1 Std.
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1 Std. 10 Min
Crozetto aux lardons et poivrons
40 min