Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 300 g de crozets
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de lardons fumés
- 150 g de vin blanc sec
- 200 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 reblochon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2778.2 kJ / 668.8 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1h 40min
Gratin de crozets au jambon
1h
Crozets au bacon, poireau et champignons
40 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1 Std. 15 Min
Crozetto aux lardons et poivrons
40 min
Gnocchis à la carbonara
15min
Tartiflette
1 Std. 15 Min