Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 chipolatas de volaille (350 g)
- 4 gousses d'ail non pelées
- 1 cube de bouillon de poule
- 30 g d'huile d'olive
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 150 g de carottes, pelées et en dés
- 550 g d'eau
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2199 kJ / 527 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Salade de lentilles et saucisse de Morteau à la moutarde
55 Min
Porc aux lentilles
1j 20 menit
Rougail aux chipolatas
50 menit
Petit salé aux lentilles
55 Min
Petit salé aux lentilles
1 godz. 35 min
Sauté de porc à la provençale
1 godz. 5 min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 Min
Petit salé aux lentilles
45 Min
Bœuf carottes
2j
Filet mignon de porc à la moutarde et pommes de terre
30 min
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1j
Sauté de porc au curry
1j