Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 chou-fleur, détaillé en bouquets
- 200 g de lardons fumés
- 100 g de comté, coupé en morceaux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 400 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre 5 baies, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1951.5 kJ / 469.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1050.5 mg
Alternatywne przepisy
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
55min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Gratin de courgettes au curry
1 godz. 5 min
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Gratin de courgette aux lardons
40min
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1h
Courgettes farcies
45min
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Roulade de jambon cru et poireau au comté
55min
Courgette au jambon
1h
Tartiflette
1h 15 min