Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di salsa di soia
- 30 g di sakè
- 400 g di sovracosce di pollo con la pelle, disossate a trancetti (2x5 cm)
- olio di arachidi q.b.
- 1 porro a pezzi
- 30 g di aceto di riso
- 20 g di zucchero
- 1 peperoncino a listarelle
- farina tipo 00 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1679.8 kJ / 401.5 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Tsukune con salsa teriyaki (Polpettine giapponesi)
40 min
Pollo alla Cantonese con verdure
25 min
Pollo con salsa al limone e vino bianco
25 min
Pollo con salsa al curry
50 min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30 min
Pollo speziato alle arachidi
50 min
Salsa Choron
20min
Crêpes con pollo e salsa poblano
1h 30min
Carne di manzo speziata (Boboti)
1h 15 min
Vitello in crosta di pane con patate dolci
1h
Panini ripieni di carne di maiale cotti al vapore (Nikuman)
2h
Pollo Yassa
1h