Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 80 g di porro a pezzi
- 100 g di cipolla in quarti
- 1 gambo di sedano a pezzi (30 g circa)
- 50 g di burro
- 500 g di acqua
- 100 g di carote pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino raso di sale
- 500 g di cozze fresche pulite
- 500 g di filetti di merluzzo fresco
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaio di succo di limone
- pane abbrustolito q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2062.5 kJ / 493 kcal
- Białko
- 38.9 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Agnello al vino
40 min
Harira
40 min
Tagliata di manzo con salsa chimichurri
40 min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min
Calulu di pesce
50min
Zuppa di pesce Maiorchina
45 min
Zuppa di pollo con udon e verdure
1h 45min
Zuppa Thai piccante di pesce
40 min
Calamaretti e funghi in cestini di polenta
1 godz. 50 min
Costolette di agnello con purè di patate e spinaci
1 godz.
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1h 35min