Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco

Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco

3.8 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 400 g di filetto di pesce persico, con la pelle (4 filetti, 1 cm di spessore)
    400 g di filetto di trota con la pelle, (4 filetti, 1 cm di spessore)
  • 1 ½ cucchiaio di salsa di pesce (20 g)
    2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
  • 2 cucchiaini di olio di sesamo tostato (10 g)
    20 g di olio extravergine di oliva
  • 7 - 8 rametti di aneto fresco le foglioline
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza e il succo
  • 500 g di acqua
  • 600 - 700 g di chicchi di mais, freschi (5-6 pannocchie)
    600 - 700 g di mais dolce in scatola, scolato
  • 2 cucchiaino di sale
  • 400 g di verdure miste a rondelle (5 mm) o a cubetti (carote, broccoli, cavolfiore)
  • 40 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 350 kcal / 1461 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...