Wersje kompatybilne
Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Melanzane ripiene
- 3 melanzane
- 2 pizzichi di sale
- 80 g di olio di oliva
- 100 g di bulgur
- 250 g di acqua
- 50 g di cipollotto, a pezzi
- 100 g di peperone rosso, a pezzi
Salsa allo yogurt
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 50 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di zafferano in polvere
- 1 spicchio di aglio
- 180 g di yogurt greco
- 50 g di chicchi di melograno
- 30 g di pinoli, tostati
- 20 g di foglie di basilico fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate dolci con ragù vegetariano e Feta
45min
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40min
Melanzane ripiene di quinoa
1h 35 min
Melanzane ripiene all'orientale
1h 20min
Bruschette con verdure e funghi
24h
Tegamini fave e funghi
3j 10 menit
Fagottini di melanzane
1u. 45min
Pomodori ripieni di funghi e frutta secca
1h 5min
Crocchette di melanzane agli anacardi e sesamo
40min
Spaghetti di carote con pesto di avocado raw
15min
Funghi ripieni di feta e spinaci
35min
Polpette di melanzane e noci
1h