Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno

Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno

3.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Melanzane ripiene
  • 3 melanzane
  • 2 pizzichi di sale
  • 80 g di olio di oliva
  • 100 g di bulgur
  • 250 g di acqua
  • 50 g di cipollotto a pezzi
  • 100 g di peperone rosso a pezzi
Salsa allo yogurt
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 50 g di olio di oliva
  • 1 cucchiaino di zafferano in polvere
  • 1 spicchio di aglio
  • 180 g di yogurt greco
  • 50 g di chicchi di melograno
  • 30 g di pinoli, tostati
  • 20 g di foglie di basilico fresche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1653 kJ / 395 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 10 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...