Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 jar sun-dried tomatoes in oil (total weight 280 g), with oil
- 2 shallots (approx. 60 g), halved
- 40 g unsalted butter, diced
- 10 g olive oil
- 30 g pine nuts
- 320 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 60 g white wine, dry
- 820 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled -
700
g broccoli rabe (Cime di Rapa, approx. 1000 g untrimmed), cut in pieces (1 cm)
lub 700 g turnip greens, cut in pieces (1 cm) - ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1714 kJ / 409 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35 min
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1h 25min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Vegetable pasta sauce
40 min
Lentil Moussaka
3h 30min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 godz. 10 min
Speedy Bean and Chorizo Chilli
20 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min