Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 1 jar sun-dried tomatoes in oil (total weight 280 g), with oil
- 2 shallots (approx. 60 g), halved
- 40 g unsalted butter, diced
- 10 g olive oil
- 30 g pine nuts
- 320 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 60 g white wine, dry
- 820 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled -
700
g broccoli rabe (Cime di Rapa, approx. 1000 g untrimmed), cut in pieces (1 cm)
lub 700 g turnip greens, cut in pieces (1 cm) - ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1714 kJ / 409 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Risotto
40 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Asparagus Risotto
45 min
Vegetable and Seaweed Tartare
45 min
Tuscan Bean Soup
50 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Springtime Risotto
55 分钟
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Warm Mediterranean Couscous Salad
30 min
Aubergine and Tomato Pasta
45 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h